Gaggia importeur voor de BENELUX


Gaggia Milano ESPRESSO machines  is de meest bekende Italiaanse fabrikant van espresso machines voor professionele toepassing en voor huishoudelijk gebruik.

Gaggia verhaalt een geschiedenis in product-ontwikkeling van meer dan 70 jaar in het kielzog van moderne technologische ontwikkelingen en Italiaans design. De briljante ingeving in 1938 was om stoomdruk te gebruiken om heet water door fijn gemalen koffie te persen om zo alle aroma en geuren te onttrekken en tevens te zorgen voor een rijke crèma laag. Achille Gaggia richtte in 1948 het bedrijf op wat heden ten dage nog steeds bestaat in Milaan.

De commerciële doorbraak ontstond eveneens in 1948 toen Achille een nieuw patent aanvroeg . Hij introduceerde een veer in een handel-aangestuurde zuiger. De veer voorzag in de druk dat het water door de de koffie perste in een korte tijd: 15 seconden voor een klein zwarte koffie.

Speciaal in de USA werd Gaggia een onderdeel van de jaren 50 stijl. “La dolca vita” begon met het drinken van een echte espresso in de morgen in de beroemde bar Motta in Milaan, in de koffiebar Via Veneto in Rome of in de prominente bar Sirocci in Londen. Gaggia koffiemachines zijn steeds gemoderniseerd gedurende de afgelopen jaren tot Achille een weg had gevonden om een kleine espressomachine te maken voor thuisgebruik en die in staat was een echte espresso te maken met een crèma laagje.

Gaggia werd opgericht voor de productie van handgemaakte koffiemachines voor professioneel gebruik in de Horeca. “Total handmade” is tot op heden steeds de diep gewortelde kern in de traditie van het maken van professionele machines. In de jaren 50 werd het Italiaanse design steeds meer opgenomen in het hedendaagse leven. Ook de Gaggia koffiemachines met het uitzonderlijke ontwerp waren spoedig te zien in de beste bars van de USA, Europa en Engeland.

In 1952 werd de Gilda geïntroduceerd. Het was de eerste poging om een espresso machine voor thuisgebruik te maken maar belangrijker was dat het de eerste stap was naar een industriële massa productie. In 1977 begon Gaggia met industriële massa productie met het debuut van de Baby Gaggia wat al gauw de best verkochte espresso machine werd en een status symbool.

Gaggia machines zijn verder ontwikkeld tot de moderne uitvoeringen die je heden ten dage ziet.


Met de komst van de Gaggia Titanium in 2004 met 2 thermoblokken voor snelle stoom en koffie, volledig staal en inox met een elektronisch display, werd in Nederland het startsein gegeven voor een nieuwe trend in espressomachines.

We zien inmiddels de introductie in 2010 van de makkelijk bedienbare Accademia, vol automatische machine digitaal gestuurd en uniek in design. Een machine die met een druk op de knop koffiebonen maalt, doseert en koffie zet met als resultaat een fantastische kop Italiaanse koffie, espresso of cappuccino.